De voordelen van AI in de zorg bij Bleds

Als je over Bleds praat, dan praat je over mensen. En dus niet over robots, of AI. Bleds biedt ziekenhuisverplaatste zorg. Dit betekent dat patiënten in hun eigen, vertrouwde omgeving behandeld worden.

AI in de zorg veropleegkundige

Toch is het altijd goed om in de gaten te houden hoe AI de zorgsector verandert. Daarom vroegen we ChatGPT wat de voordelen van AI zijn voor de zorg. Zie hieronder het interview met AI expert ChatGPT, verwerkt in onze persoonlijke woorden. 

5 interessante voordelen voor de zorg vanuit Bleds bekeken:

1. Snellere Diagnoses en Behandeling:
AI kan grote hoeveelheden medische data analyseren en patronen herkennen die voor menselijke artsen moeilijk te detecteren zijn. Dit kan leiden tot snellere en nauwkeurigere diagnoses en behandelingsplannen. Zo kan de zorg van een verpleegkundige nog beter aansluiten op de persoonlijke behoeften van de patiënt.

2. Efficiëntie en Kostenbesparing:
Administratieve taken zijn tijdrovende aspecten binnen de zorg. Maar door dit zoveel mogelijk te automatiseren kan het proces verbeterd worden, zodat AI de efficiëntie kan verhogen en de kosten verlagen. Denk bijvoorbeeld aan afspraken inplannen en medische voorraden beheren. Ook voor Bleds is planning essentieel, maar we nemen wel graag de tijd voor de mens achter de patient. Dat laat zich niet altijd vangen in een tijdsblok.

3. Persoonlijke Zorg:
Klinkt wat tegenstrijdig “persoonlijke zorg”, maar AI kan gepersonaliseerde behandelplannen maken door het analyseren van individuele patiëntgegevens, inclusief genetische informatie, medische geschiedenis en levensstijl. En zo kan Bleds hier ook weer zijn voordeel meedoen en nog meer te focussen op de persoonlijke behoefte.

4. Hulpmiddelen voor Patiënten:
AI-aangedreven apps en wearables kunnen patiënten helpen bij het monitoren van hun gezondheidstoestand en bij het beheren van chronische ziekten. Dit bevordert zelfzorg en tijdige medische interventie. In de thuiszorg heb je niet altijd alle apparaten paraat, dus ook voor Bleds personeel kan dit weer extra inzicht geven.

5. Educatie en Training:
Binnen Bleds staan EDUCATIE en TRAINING met hoofdletters geschreven als het gaat om personeel. AI kan zorgprofessionals trainen door middel van simulaties en virtuele realiteit, wat helpt bij het verbeteren van hun vaardigheden en kennis zonder risico voor echte patiënten.

Binnen Bleds houden we de AI ontwikkelingen graag goed in de gaten. Als we mogelijkheden zien, dan zullen we die zeker niet uit de weg gaan. Zolang het maar niet ten koste gaat van het menselijke. Dit staat bij ons voorop!

Meer weten over wat onze 100+ verpleegkundigen voor jou zouden kunnen betekenen, klik hier.